Archief columnsNieuws

Blubberen langs Oude Diep

Even een rondje met het hondje. Zoals wel vaker, loop ik naar ‘achteren’ met de hond. Langs de ene kant van het Oude Diep heen, …

over het sluisje, en langs de andere kant weer terug. Maar toen ik vanochtend langs het diep rechtsaf sloeg, zag ik in de verte een grote aarden wal opdoemen. Daar wilde ik wel meer van weten! Maar voordat ik poolshoogte kon nemen, moest ik mezelf eerst een pad zien te banen langs het Oude Diep. Wat een blubberzooi. Daar was ik niet op gekleed. In mijn combinatie van klompen en (leger)joggingbroek wil je sowieso niet gezien worden, maar het was zeker niet geschikt voor deze kleine survival. Ondanks de rijplaten, die ook nog flink glad waren, is het schouwpad door al het werkverkeer met al die nattigheid van afgelopen dagen veranderd in een blubberbaan.

Ik wist natuurlijk wel dat ze ‘achter’ bezig waren met de verbreding van het Oude Diep. Dat kon bij ons niet onopgemerkt blijven, want er rijdt de laatste tijd veel verkeer bij ons langs het kanaal. Niet dat ik er last van heb, maar er komen rupskranen, aanhangers met aggregaten en duikers, maar ook veel tractoren voorbij. Dus dat ze bij het Oude Diep flink aan de gang moesten zijn, dat was wel duidelijk. Waar het allemaal om draait? De verbreding van het Oude Diep…

Enfin, nadat ik met flink wat modder aan de klompen bij het sluisje was aangekomen, zag ik dat het intussen behoorlijk was veranderd. Het begon een week of wat terug met een ‘gaatje’ dat in de houtwal was gezaagd en de aanwezigheid van één rupskraan. Maar dat is nu wel anders.

Als je een kijkje gaat nemen… ga niet op je klompen!

Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen