Nieuws

Evacuatie en vee binnenhouden

Noblesse is nagenoeg verwoest. RIVM doet onderzoek in de omgeving en bewoners zijn elders ondergebracht.

.

.

UPDATE (10-2-2019: 14.33u): Dieren binnen houden tussen Noblesse en Wijster

Bericht van regionieuwshoogeveen.nl:

Wijster – Om 00:28 uur werd er melding gemaakt van een brand bij het gebouw van Noblesse Proteins aan de Ambachtsweg in Wijster. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens bleek de brand al uitslaand te zijn en werd opgeschaald naar middelbrand.

Rond kwart voor 1 werd de brand opgeschaald naar grote brand. Even na 02:00 uur meldde de meldkamer Grip 1 en waren vrijwel alle brandweerkorpsen uit de hele regio aanwezig.

GRIP 1

Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI. De Leider CoPI was vroeger vaak van de brandweer, maar tegenwoordig is de Leider ontkleurd, wat betekent dat deze van alle hulpverleningsorganisaties afkomstig kan zijn, bijvoorbeeld van de brandweer, of de GHOR, of de politie. De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan, wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en het Sectorhoofd van de politie.

Verloren

Het pand kan als verloren beschouwd worden. Nadere info over de oorzaak van de brand zal nog volgen in de loop van de dag.

Ook RTV Drenthe bericht erover :

en Directeur Noblesse spreekt van groot drama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen