Nieuws

Bevestigd: er was een wolf in Wijster

RTV Drenthe meldt dat onderzoek bevestigd heeft dat het een maand geleden inderdaad een wolf was die gespot is bij de VAM-berg.

.

.

Het is zeker: de wolf was een maand geleden in Drenthe. Op de VAM-berg bij Wijster werd eind april een lam doodgebeten, uit DNA-onderzoek blijkt nu dat het lam is aangevallen door een wolf, laat de provincie Drenthe weten.
GESCHREVEN DOOR Roy Schutte (RTV Drenthe)
Op foto’s was het dier al te zien, maar om zeker te zijn dat het een wolf was, werd DNA uit het aangevallen lam gehaald voor onderzoek. In opdracht van de provincie Drenthe deed Bij12 onderzoek. “De resultaten zijn bekend, het was inderdaad een wolf, een vrouwtje”, laat een woordvoerder van de provincie weten. “Deze wolf is daarna niet meer gesignaleerd.”

Wolf in Grolloo
De afgelopen weken werd er meerdere keren een wolf gespot in Drenthe en rond de provinciegrens. Het is echter voor het eerst in een jaar tijd dat officieel is vastgesteld dat een wolf schapen aanviel. De laatste keer was eind juni 2020 in Grolloo.

Sinds die tijd zijn er ook geen andere sporen van wolven gevonden in Drenthe, waarmee de eerste in Drenthe gevestigde wolf vertrokken leek. In december dook deze mannetjeswolf op in Duitsland.

Paula Laning, die de wolf zag en op foto vastlegde, schreef er een column over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen