Nieuws

Bericht van Noblesse

biobed 29-08-1331 aug 2013 – Mail van Noblesse: ‘Recente metingen door Odournet, in opdracht van de gemeente, gedaan aan ons biofilter toonden een lichte overschrijding van de in onze milieuvergunning toegestane geuruitstoot.

Dit tot onze grote verbazing, omdat een half jaar geleden de leverancier nog een inspectie heeft uitgevoerd en het biofilter in orde heeft bevonden. Minimaal 6 keer per dag inspecteren wij bovendien zelf de goede werking van het biofilter.
Ons biofilter bestaat uit wortelhout en boomschors als drager voor micro-organismen. Al onze hallucht wordt door het biofilter geleid waar de verontreinigingen door het filtermateriaal worden opgenomen. De geurcomponenten worden vervolgens door de micro-organismen (bacteriën, gisten, en schimmels) afgebroken. Het filter wordt met water bevochtigd om uitdroging te voorkomen.

Nadat wij op 13 augustus j.l. van de burgemeester de geuroverschrijding van ons biofilter vernamen hebben wij onmiddellijk de leverancier, Stӧrk Umwelttechnik, gevraagd welke verbeteringen mogelijk zijn. Zo hebben wij 19 augustus opdracht verstrek en is dinsdag 27 en woensdag 28 augustus door deze firma 525 kubieke meter nieuw houtmateriaal opgebracht en het bestaande materiaal losgetrokken en gehomogeniseerd. De werkzaamheden zijn zo uitgevoerd dat de werking van het biofilter onverminderd gegarandeerd kon worden.

Wij verwachten dat ons biofilter nu weer meetresultaten oplevert die vallen binnen wat in de milieuvergunning is toegestaan. Zie ook de foto’s van voor en na de verbeteringen.

En tot slot: Ondanks dat onze schoorsteen niet de norm van de vergunning doet overschrijden, zijn we volop bezig met de verdere optimalisatie van de verwijdering van geur afkomstig van onze verenlijn. Wij zullen u spoedig hier nader over informeren.’

{gallery}2013/noblesse/0831{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen