Olympia’s tour

Op 17 oktober wordt de Olympia’s tour gereden, u kunt hiervan enige verkeershinder ondervinden.

.

.

De 1e etappe van Olympia’s Tour wordt op donderdag 17 oktober gereden in de gemeente Midden Drenthe. Start en finish van deze etappe zijn op de VAM-berg. Er worden negen ronden van 14,7 km gereden. Het parcours ziet er als volgt uit: Vamberg, De Blinkerd, Vamweg, Wijsterseweg, Boerveldweg, Oostermaat, Kremboog, Berkenweg, Nijenkamp, Drijberseweg, De Brink, De Blinkerd, Vamberg. Aangezien u aan de route of in de buurt daarvan woont, informeren wij u graag over het evenement en de tijdelijke overlast die dit met zich meebrengt.

Wat is Olympia’s Tour

Van 17 t/m 20 oktober wordt Olympia’s Tour verreden. Olympia’s Tour is de oudste etappewedstrijd voor elite en belofterenners, zeg maar het voorportaal van de beroepswielrenners. Vanaf 12.00 uur is de presentatie van de deelnemende ploegen op de VAM-berg. Om 13.00 uur is de start en na negen ronden is de finish omstreeks 16.15. Aansluitend is daar ook de huldiging.

Tijdelijke afzetting van wegen

De wedstrijd wordt begeleid door een team van tien burgermotorrijders en op het gehele parcours staan op alle zijwegen en kruisende wegen verkeersregelaars. De eerste motorrijder heeft een rode vlag. Wanneer deze passeert, sluiten de verkeersregelaars het parcours af. Wanneer de laatste motorrijder, met groene vlag die achter de laatste groep rijdt, passeert dan geven de verkeersregelaars het parcours weer vrij. Er worden dus geen wegen permanent afgesloten, maar alleen tijdens het passeren van de renners. Oponthoud zal per keer ca. 10 minuten bedragen. Tijdens passage van de koerskaravaan kan dan geen gebruik worden gemaakt van het parcours. Oversteken van het parcours is met behulp van verkeersregelaars tussen de doorkomsten van de renners wel mogelijk. Op de achterzijde van deze brief treft u een kaart van het parcours aan.

Voertuigen wegzetten

Bent u direct aanwonende aan het parcours, dan verzoeken we u vriendelijk om vanaf 12.00 uur geen voertuigen op of aan de weg te zetten, zodat het rennerspeleton voldoende ruimte heeft en daarmee ook hun veiligheid gewaarborgd is.

Telefoonnummer en bereikbaarheid

We beperken graag de overlast tot een minimum, zeker ook omdat we weten dat er aan het parcours bedrijven zitten. We stellen daarom verspreid over het parcours vier motoren op. Als u tijdens de wedstrijd naar of van uw huis/bedrijf over het parcours wilt, belt u dan 06-46373628. U kunt zich dan onder begeleiding van een van de motorrijders toch zo snel mogelijk verplaatsen.

Meer informatie?

Wij hopen dat wij u hiermee voldoende hebben ingelicht. Wilt u meer weten over deze Tour, dan kunt u kijken www.olympiastour.com. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rikus Sunderman (tel.: 06-22377479) of Thijs Rondhuis (tel.: 06-22900131) van de organisatie.

Alvast bedankt voor uw medewerking en begrip. Uiteraard hopen wij dat u langs de route, bij de start of finish staat om de renners aan te moedigen. Tevens wordt het laatste uur van deze etappe live op PodiumTV en DvhN.nl uitgezonden. Wij wensen ook u veel plezier tijdens dit prachtige wielerevenement!

Met vriendelijke groet,

Namens de organsiatie,

Rikus Sunderman en Thijs Rondhuis


olympiastour.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *