Insectenschooltje

Sinds afgelopen zaterdag heeft Kindcentrum Drijber er een hotel bij. Dit hotel staat voor het gebouw en is bestemd voor insecten. 

Op het kindcentrum is veel aandacht voor het milieu en de biodiversiteit. Dit schitterende grote hotel is met enthousiasme gebouwd door Bruun Feijen uit Drijber. Binnenkort maken ook alle leerlingen een insectenhotel voor thuis. Deze worden op zorgboerderij Kianahoeve voorbereid en beschikbaar gesteld aan de leerlingen. Weer een mooi voorbeeld van samenwerking in het dorp. Vorige week kwam bioloog Joop Verburg uit Zuidwolde op school om in alle groepen te vertellen over de bewoners en bezoekers van de insectenhotels.

Onlangs hebben de leerlingen nestkasten in elkaar gezet en opgehangen rond de school. Daarnaast  hebben de kinderen  50 klimop- en kamperfoelieplanten gepoot op het schoolterrein. Hierbij werd samengewerkt met Landschapsbeheer Drenthe. Enkele weken geleden mochten de kinderen helpen met het zaaien van zaad van wilde bloemen. Een deel van het perceel tegenover de school tegenover de school is ingezaaid met een mengsel van zaden van bloemen.

Een werkgroepje van ouders en teamleden coördineert de plannen rondom de natuur- en milieueducatie en houdt contact met Duurzaam Drijber. Binnenkort start men ook met het zelf composteren van het groen afval. In juni wordt er een project gewijd aan wilde bloemen en insecten.

Tekst en foto: Pieter de Roest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *