Grote APK voor Drijberse kerk

Uit Dagblad van het Noorden: De kerk in Drijber, gebouwd in 1939, staat op z’n kop. Vrijwilligers werken hard…
 
 
aan het opknappen van het gebouw, dat de ‘grote beurt’ hard nodig had. ,,De dingen die we zelf kunnen doen, doen we zelf’’, zegt Femmie Tolsma. Vooral de restauratie van de vloer was een uitdaging voor de ongeveer twintig zielen tellende vrijwilligersclub. ,,Het linoleum werd vroeger gelijmd met cement. Om dat te verwijderen zijn een hele hoop vrijwilligers bezig geweest om het er met verfkrabbers af te schrapen. Monnikenwerk!”, vertelt Tolsma. De gereformeerde gemeenschap van Drijber kerkt tijdens deze klusperiode in het kleine kerkje, dat naast de grote kerk staat. De streefdatum voor het afronden van de renovatie is 23 juni. ,,Of dat gehaald wordt weet ik niet, maar je moet altijd een streefdatum hebben’’, lacht Tolsma.
Foto bijschrift: Vrijwilligers Femmie Tolsma (op de voorgrond), Alies, Marlon en Janny doen hun best om de kerk weer up-to-date te krijgen. (Foto Gerrit Boer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *