Wilde bloemen in Drijber

Uit de krantvanmiddendrenthe: De kinderen van Kindcentrum Drijber mochten vandaag helpen met het zaaien van zaad van wilde bloemen.

Een deel van het perceel tegenover de school wordt ingezaaid met een mengsel van bloemzaden. Albert Zantinge had een strook grond langs de weg klaargemaakt. De kinderen zaaiden het zaad vanuit een bekertje vermengd met met wit zand. Het is de bedoeling dat er deze zomer een fraaie en kleurrijke rand met bloemen komt te staan.
Duurzaam Drijber
In het dorp is een groep bewoners actief onder de naam Duurzaam Drijber. Deze groep richt zich op allerlei activiteiten rondom, besparing, natuurlijke diversiteit en duurzaamheid. Zo werden er dit voorjaar mezenkasten opgehangen om zo de processierups te bestrijden. Ook de school houdt zich dit jaar bezig met deze thematiek. Een werkgroepje van ouders en teamleden coördineert de plannen. Onlangs hebben de leerlingen nestkasten in elkaar gezet en opgehangen rond de school. Er zijn 50 klimop- en kamperfoelieplanten gepoot op het schoolterrein. Hierbij werd samengewerkt met Landschapsbeheer Drenthe.
Zelf compost maken
Binnenkort start men het zelf composteren van het groen afval. In juni wordt er een project gewijd aan wilde bloemen. Ook is er dan aandacht voor insecten en de biodiversiteit. Alle kinderen gaan aan de slag met het maken van een insectenhotel en bij het gebouw komt een groot insectenhotel. Er komen gastsprekers en er worden plannen gemaakt voor een schooltuin met insectenminnende planten en fruit.
Na het maken en ophangen van de nestkasten was dit al weer een mooie activiteit om de kinderen te betrekken bij de natuur. De beleving speelt daarbij een grote rol. De kinderen hebben met veel plezier het zaad verspreid. Nu maar wachten wanneer de eerste plantjes opkomen en gaan bloeien.
Met dank aan Albert Zantinge die een deel van zijn land beschikbaar stelt en voor het bloemzaad heeft gezorgd.
Tekst en foto’s: Pieter de Roest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *