Drijber vertelt…

Meer over Drijber weten ? Bestel het boek “Drijber vertelt….” Het heden en verleden van een drents dorp.

Veel gewone dingen van toen, zijn nu heel bijzonder geworden.
.
.
.
Drijber is een ruim 800 jaar oud dorp in de gemeente Midden-Drenthe. In dit boek leest u over het onstaan en de geschiedenis van het dorp, over de bewoningsgeschiedenis van alle huizen, over het verenigingsleven en over de school en de kerk. Veel informatie in het boek is afkomstig van de inwoners van Drijber. Dit prachtige boek, uitgegeven in 2004,  is geillustreerd met honderden foto’s, tekeningen, kaarten, krantenknipsels en met vele potretten van de dorpsbewoners.
Het boek is te bestellen bij plaatselijk belang Drijber.
emailadres: pb@drijber.net

drijbervertelt1

 

6 Responses to Drijber vertelt…

 1. J nauta schreef:

  hallo

  Is het boek dtijber vertelt nOg te bestellen voor de fam booy in canada

 2. van onze verslaggever schreef:

  Volgens mij zijn er nog een aantal exemplaren, neemt u maar even kontakt op met plaatselijk belang: pb@drijber.net

 3. Robert Emile schreef:

  Ik wilde graag weten of dit boek nog voorradig is, ik wilde het graag aan mijn ouders geven die hier sinds 1992 wonen

 4. Piet Molema schreef:

  Geachte heer/mevrouyw,

  Naar aanleiding van een artikel in het recente tijdschrift van de Historische Vereniging Gemeente Beilen (jrg. 2022, nr. 3) over de locatie van ‘Het vergeten jachthuis van Drijber’ heb ik jullie boek er eens bijgepakt. Over het jachthuis is echter niet te vinden in het boek. Wel staat er een stukje in over het boterfabriekje wat voorheen het jachthuis moet zijn geweest.

  Al bladerend in het boek kwam ik ook het volgende tegen. In het boek staat op blz. 23 (linkerkolom, 2e streepje) dat deurwaarder J.S. dood is gevonden in het veld tussen Holthe en Drijber.
  Ik ben als oud-inwoner en genealoog al enige tijd bezig om de bevolking van Hijken in kaart te brengen en kon me dit bijzondere geval, dat ik bij mijn onderzoek was tegengekomen, nog goed herinneren.

  Al zoekende in mijn database blijkt dat J.S. staat voor Jan Stoker, wonende te Hijken, geboren 1-9-1814 te Borger en getrouwd 9-5-1842 te Rolde met Jantje Stevens. Ze hadden negen kinderen waarvan twee jong zijn overleden.
  Hij is ’s middags 22 mei 1865 om vijf uur dood gevonden in het Holterveld.
  De burgemeester en de geneeskundige doen een dag later aangifte in Beilen van zijn overlijden.

  Met vriendelijke groet,
  Piet Molema

 5. feijen schreef:

  Het klopt dat er niets over het jachthuis in het boek “Drijber vertelt” staat.
  De advertentie in het jachtblad heb ik pas veel later gevonden en naar aanleiding daarvan heb ik verder gezocht in het archief in Assen. Zodoende kwam ik te weten waar het jachthuis stond en dat het boterfabriekje daar later onderdak in vond.

  Bedankt voor de leuke reactie en de naam van Jan Stoker.

  Bruun Feijen (van het boek èn van het artikel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *