Fruitbomen snoeien

Fruitbomen in uw tuin of op het erf? En weten hoe ze te snoeien? Kom dan naar een avond met de Snoeigroep Wijster

.

.

Voor iedereen die fruitbomen heeft of overweegt om ze aan te planten organiseert de ‘Snoeigroep Wijster’ op woensdagavond 24 november een leuke avond in het dorpshuis De Weidehoek. Mensen uit Drijber mogen hier ook aan meedoen, lees dus verder.
Boomdeskundige André Efftink van Landschapsbeheer Drenthe komt vertellen hoe u uw fruitbomen het beste verzorgt en de bodem bemest. U mag hiervoor van uw boomgaard een zakje aarde/bodem meenemen (max. 1 L.). André bespreekt van enkele voorbeelden de verzorging bepaalt de zuurgraad (pH waarde) van de bodem.
Verder kunt u het snoeigereedschap van de snoeigroep bekijken waarmee wij de hoogstamvruchtbomen in Wijster snoeien. En er is een kleine presentatie van verschillende soorten fruit. Bijzonder is dat we vruchtboomkweker en pomoloog Auke Kleefstra uit Sumar (Fryslân) bereid hebben gevonden aanwezig te zijn met informatie over oude Noord-Nederlandse streekrassen. Deze rassen zijn belangrijk voor de cultuurhistorie en voor de biodiversiteit. https://www.vruchtboom.nl.
Deze avond is bedoeld voor alle inwoners van Wijster (en Drijber dus) die vruchtbomen hebben of willen aanplanten en willen weten wat de beste verzorging is voor hun bomen. Iedereen is van harte welkom!
De toegang is gratis. Aanmelden hoeft niet, uitgaande van de huidige Coronaregels. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, dorpshuis de Weidehoek, Meester Haddersstraat 31.

Namens ‘Snoeigroep Wijster’, Bouke Oudega, bpoudega@outlook.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *