Plaatsing fietssluizen VAM-berg (update)

Op donderdag 6 mei 2021 worden zogeheten fietssluizen geplaatst, zodat auto’s niet meer het fietsparcours op kunnen rijden.

Op donderdag 6 mei 2021 voert aannemer Avitec in opdracht van provincie Drenthe werkzaamheden uit bij de drie toegangswegen naar het fietsparcours op de VAM-berg.
Er worden zogeheten fietssluizen geplaatst, zodat auto’s niet meer het fietsparcours op kunnen rijden. De werkzaamheden duren één dag. Tijdens het plaatsen is de betreffende toegangsweg afgesloten, maar kunnen fietsers en wandelaars wel via de andere toegangswegen de VAM-berg op.

In totaal komen er drie fietssluizen. Dit is een combinatie van flexibele paaltjes met voor en achter belijning op de weg, zodat fietsers van beide zijden kunnen zien dat zij paaltjes naderen. Deze sluizen worden geplaatst om de veiligheid te vergroten en het illegaal dumpen van afval te ontmoedigen.
De toegangswegen blijven bereikbaar voor hulpdiensten en toezichthouders. Bij evenementen op de VAM-berg kunnen de paaltjes tijdelijk worden verwijderd.

Figuur 1: Overzicht met 3 locaties waar een fietssluis wordt aangelegd, zie de rode stippen.

En dit is het resultaat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *