Informatiebrief NK wielrennen inwoners Drijber.

Met deze informatiebrief willen we u zo goed mogelijk van informatie voorzien over het Nederlands Kampioenschap wielrennen.

.

.

(Ingekomen persbericht)

Beste inwoner van Drijber,

Over drie weken is het NK wielrennen op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus op en rondom de VAM-berg.
Met deze brief willen we u van alle informatie voorzien. Een evenement geeft altijd overlast, deze overlast willen we tot een minimum beperken door goed te communiceren en het bieden van oplossingen. Door de inzet van speciale kaarten voor u als inwoner en de inzet van motoren blijft u mobiel en bereikbaar.
Graag vragen we u om de informatie eens goed door te lezen. Als u vragen of opmerkingen heeft vragen we u om contact met ons op te nemen. Komende dinsdag en woensdag hebben we diverse afspraken op de VAM-berg, mocht er behoefte aan zijn dan komen we graag even langs voor een kop koffie.
In de brief verwijzen we naar drie bijlagen. Deze kunt u downloaden via onderstaande link. Het zijn grote bestanden, u kunt hierop inzoomen zodat alles goed te bekijken is.

https://we.tl/t-SYtBSwEnwF

Met vriendelijke groet,

Thijs RondhuisInloopavond
Om u de gelegenheid te bieden vragen te stellen over dit NK Wielrennen is er een inloopmoment in dorpshuis ‘t Kaampie in Drijber op maandag 10 augustus 2020 tussen 19.00 uur en 21.00 uur. In verband met de Covid-19 maatregelen vragen wij u om u aan te melden voor dit inloopmoment via mailadres nkwegwielrennen@gmail.com.
Kunt u niet aanwezig zijn, dan kunt u uw vragen ook stellen door een mail te sturen naar dit adres.

Aangepast NK
Normaal is het NK wielrennen een evenement waar veel publiek op af komt. Dat is nu wat we nu juist willen voorkomen. In plaats van de geplande acht wedstrijden over drie dagen, zal er nu slechts één wedstrijd per dag zijn. Op vrijdag rijden de beloften, zaterdag de vrouwen profs en op zondag de mannen profs. Alleen renners, teams, jury, organisatie en maximaal 250 mensen genodigden en 250 mensen publiek zijn welkom. Het aantal genodigden zullen we zo laag mogelijk houden en voor het publiek geldt dat op dit moment inwoners van Drijber welkom zijn en dat we zuinig zijn met het uitdelen van andere kaarten.

Parcours
Het parcours is aangepast en dat betekent dat de renners steeds een ronde rijden van 7.3 kilometer over De Brink, Drijbersche Es, De Blinkerd, VAMweg naar de VAM-berg. Onderaan deze brief vindt u een kaart van het parcours.

Evenemententerrein
Om te garanderen dat er geen ongenodigd publiek bij het NK aanwezig kan zijn, wordt van het NK-parcours een evenemententerrein gemaakt. Alleen op deze wijze hebben we controle en kan er (juridisch) gehandhaafd worden, om voor een ordelijk evenement zorg te dragen. Alleen op deze manier is het mogelijk aan de voorwaarden van de vergunningverleners te voldoen. Om dit te kunnen realiseren zal het parcours aan de buitenkant worden afgezet met hoge bouwhekken. In bijlage 2 is met de zwarte lijn de exacte locatie te zien. Op woensdag worden deze hekken in de berm geplaatst en op zondag worden ze weer weggehaald. Buiten de wedstrijddagen blijven alle wegen en opritten normaal open en bereikbaar.

Programma

Afsluiting parcours
We hebben twee tijdsvakken van afsluitingen.

De wedstrijd zelf
Verkeer over het parcours willen we tijdens de wedstrijden tot een minimum beperken. Daarvoor vragen we u waar mogelijk om uw medewerking. Omdat we nu op een korter parcours rijden leggen de renners de rondes sneller af. Ze zijn er dus eerder weer dan het geplande parcours. Als u tijdens de wedstrijden wel over het parcours moet, kan dit onder begeleiding van één van de twee motorrijders die speciaal voor de inwoners van Drijber beschikbaar zijn.
U belt daarvoor op de wedstrijddagen 06-23668800 en een motorrijder komt dan z.s.m. naar u toe, om u veilig over het parcours te loodsen.

Voorafgaand aan de wedstrijd
Deze afsluiting is een lang blok voor aanvang van de wedstrijd. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat er ver voor begin van de wedstrijden geen publiek aan het parcours zal plaatsnemen. Deze afsluiting is dus niet bestemd voor u als inwoner van Drijber. De inwoners kunnen, tijdens deze tijdsblokken, gewoon over het parcours rijden. Met een speciale kaart, die u van ons krijgt, geven de verkeersregelaars u vrije doorgang. Verkeer van en naar huis kan dus op een normale manier doorgaan.

Kaart voor de inwoners van Drijber

Op maandag 10 augustus delen we van 19.00-20.00 uur de speciale kaarten voor de inwoners van Drijber uit. Per adres zijn er twee kaarten beschikbaar. Met deze kaart kunt u voorafgaand aan de wedstrijden normaal over het parcours rijden. Tijdens de wedstrijden kan dat wanneer dit echt noodzakelijk is, onder begeleiding van een motorrijder.

Motorbegeleiding voor de inwoners van Drijber en aanwonenden

Zoals aangegeven zijn er twee motorrijders beschikbaar voor de inwoners van Drijber om ter zijde te staan bij het rijden over het parcours. Het nummer wat u op de wedstrijddagen daarvoor kunt bellen is: 06-23668800. Deze motorrijders zijn aanwezig bij de inloopavond op 10 augustus.

Afsluitingen en bordenplan

In bijlage 1 ziet u een tekening van het parcours en de omgeving. Hierop is alles aangegeven,
namelijk:
• De route van het parcours. Dit is de paarse lijn.
• De omleidingsroute. Dit is de oranje lijn. De omleidingsroutes worden met de gele borden aangegeven.
• Beroepsverkeersregelaars. Deze zijn met de gele cijfers aangegeven. Zij begeleiden het verkeer op de omleidingsroute en wegen die rechtstreeks naar het parcours worden afgezet.
• Evenementenverkeersregelaars. Deze zijn met rode cijfers aangegeven. Zij staan direct aan het parcours. Zij zorgen dat het parcours vrij blijft en kunnen hulpverleningsdiensten of inwoners toegang verlenen.
• Stremhekken. Deze worden 2,5 uur voor de start van de wedstrijden op de weg gezet. Deze dienen ter ondersteuning van verkeersregelaars.
• Beveiligers. Zij dienen ter ondersteuning van de verkeersregelaars.
De omleidingsroute en waarschuwingsborden worden twee weken voor het evenement, op vrijdag 7 augustus, geplaatst. Zo zijn alle weggebruikers tijdig op de hoogte. De stremhekken worden vlak voor het evenement in de berm geplaatst en tijdens de afsluitingen op de weg gezet. De bouwhekken worden op woensdag 19 augustus geplaatst. De beroepsverkeersregelaars en evenementenverkeersregelaars staan tijdens de afsluitingen op hun post.

Verboden te parkeren
Om ervoor te zorgen dat wielerliefhebbers niet parkeren aan en om het parcours wordt er een zone van verboden te parkeren ingericht. Dit om ervoor te zorgen dat er in het aanloop van het evenement geen overlast voor de inwoners ontstaat en dat er tijdens de wedstrijden geen campers of andere voertuigen aan het parcours staan. Dit bordenplan vindt u in bijlage 1. Deze borden worden ook op vrijdag 7 augustus geplaatst.

Bereikbaarheid camping De Ottenberg en manege De Ottenberg

De camping en de manege blijven normaal bereikbaar. Vanwege de aankomst van teams, genodigden en publiek is er vanaf drie uur voorafgaand aan de start van de wedstrijden sprake van meer drukte.

Parkeren

Onderaan deze brief staat een overzichtskaart van het parkeren van de teams, pers, genodigden, publiek. De aanrijroute voor teams en anderen vanuit Wijster is over de Drijbersche weg. Als inwoner van Drijber is het verstandig om op vrijdag, zaterdag en zondag via de andere toegangswegen het parcours te bereiken. De Drijbersche weg zal drukker zijn en daardoor kan er oponthoud ontstaan. De andere toegangswegen zullen rustig blijven.

Media-aandacht

Er is veel media-aandacht voor het NK wielrennen. De NOS heeft inmiddels aangegeven de vrouwen wedstrijd ca. 2 uur live uit te zenden en de mannen wedstrijd wordt gedurende ca. de laatste 2,5 uur uitgezonden. De live uitzendingen zijn ook te zien op RTV Drenthe. De TVproductie zal bestaan uit 8 cameraposities, inclusief de inzet van een helikopter.

Informatie van de NOS over de inzet van een helikopter

Tijdens het NK-wielrennen kan overlast ontstaan door een helikopter op 22 en 23 augustus. Deze helikopter vliegt mogelijk lager dan gebruikelijk wegens het maken van beelden voor de televisie-uitzendingen. Zowel op zaterdag als op zondag kan dat plaatsvinden tussen
ongeveer 14.00 en 18.00 uur.

Informatie over het NK wielrennen

Online kunt u op de volgende manier informatie over het NK wielrennen vinden:
• Website: www.nkwielrennen.com
• Twitter: @nkwielrennen
• Facebook: NK Wielrennen
• Instagram: NK Wielrennen
Documenten
Vanwege de grote bestanden sturen we u via de onderstaande link de volgende drie bijlagen
die u zelf kunt downloaden, namelijk:
• 1. Bordenplan en verkeersmaatregelen.
• 2. Parkeerverbod zone.
• 3. Parkeren en looplijnen.

https://we.tl/t-SYtBSwEnwF

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief dan kunt u contact opnemen met Courage
Events via het mailadres nkwegwielrennen@gmail.com. U kunt in de mail uw
telefoonnummer toevoegen en dan nemen wij telefonisch contact met u op.

Klik hier voor het persbericht in pdf

Extra bericht:

De NOS heeft ons gevraagd een publicatie over de helikopter die zij inzetten voor de live uitzendingen te doen. Dit natuurlijk om de omgeving zo goed mogelijk te informeren:

Tijdens het NK-wielrennen rond de VAM Berg bij Drijber/Wijster op 22 en 23 augustus a.s. kan overlast ontstaan door een helikopter. Die vliegt mogelijk lager dan gebruikelijk wegens het maken van beelden voor de televisie-uitzendingen op de NOS. Zowel op zaterdag als op zondag kan dat plaatsvinden tussen ongeveer 14.00 en 18.00 uur.

2 Responses to Informatiebrief NK wielrennen inwoners Drijber.

  1. Rolf Mulder schreef:

    De We-Transfer link voor het downloaden van de bijlagen is verlopen, bijlagen zijn niet meer te downloaden.
    Zou dit opnieuw geplaatst kunnen worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *