Aanpak mob. bereikbaarheid omg. VAM-berg

Begin 2021 start Vodafone met voorbereidende werkzaamheden voor een betere mobiele ontvangst aan de oostzijde van de VAM-berg.

.

.

Het bedrijf gaat hiervoor een antennemast plaatsen op het terrein van Attero. Vodafone nodigt andere providers uit hierbij aan te haken.

De plaatsing van de antennemast komt voort uit overleg tussen provincie Drenthe, Attero en drie providers in het gebied naar aanleiding van klachten over de mobiele bereikbaarheid. “Gedeputeerde Henk Brink: “Het is fijn dat het is gelukt om tot een oplossing te komen en dat netwerkprovider Vodafone het initiatief neemt voor een betere mobiele ontvangst rond de VAM-berg en omgeving Drijber”. Hans Boer van Attero sluit zich hierbij aan: “Wij zijn blij dat wij onze toezegging naar de omgeving kunnen invullen en stellen grond op ons terrein ter beschikking om de plaatsing van de antennemast mogelijk te maken”.

Mobiele bereikbaarheid
De mobiele bereikbaarheid in de omgeving van de VAM-berg is al langere tijd niet optimaal een leek het afgelopen jaar te verslechteren. De inwoners van Drijber vroegen zich af of dat mogelijk te maken heeft met de aanleg van het ‘Dak van Drenthe’, de aanleg van de tweede fase van het fietsparcours op de VAM-berg. Reden voor Dorpsbelang Drijber en de werkgroep omgeving VAM-berg om aan de bel te trekken bij de provincie en Attero. Die gingen daarop in overleg met providers, die onderzoek hebben laten uitvoeren. Uit dit onderzoek blijkt dat de aanleg van het Dak van Drenthe invloed heeft op de bereikbaarheid aan de oostzijde van de VAM-berg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *